PAROCHIEGESCHIEDENISSEN (34)

door LUCAS VAN ELDEN

RONDJE OM DE KERK

Het is alweer zo'n twee jaar geleden dat de kerk volop in de belangstelling stond van de media. Hoewel de kerk niet het onderwerp van het nieuws was, kwam er in elk nieuwsbericht toch de kerk ter sprake.
Nederland ging gebukt onder treinstakingen, acties van machinisten en conducteurs tegen versobering van hun werk; het "Rondje om de kerk". Wekenlang waren de Nederlandse Spoorwegen en het "Rondje om de kerk" het gesprek van de dag. Er werd nauwelijks over iets anders gesproken. Zelfs tijdens een kerkdienst...
Het was de laatste dienst van de maand juni in de Heilige Lucaskerk, er waren nog wat mededelingen voor de komende zomerperiode. De lector naam plaats achter de lezenaar en begon met de mededelingen. De aanvangstijden van de Heilige Missen in de maanden juli en augustus werden, zoals gebruikelijk, een half uur vervroegd en... Hoorden we dat goed: "de treintaxi zal de komende twee maanden niet rijden!" Blijkbaar hadden de berichtgevingen over het "Rondje om de kerk" zoveel invloed gehad, dat de lector even het spoor bijster was. Er was wat gegniffel in de kerk, gelukkig drong de fout tot de lector door, en kon ze zichzelf herstellen. De treintaxi bleef de zomermaanden wel rijden, maar de kerktaxi ging op vakantie!
Prettige vakantie!


2003-2014 Lucas van Elden, Arnhem.